Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2892028 obálek a 873434 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Gastronomické technologie II



Rok: 2014
ISBN: 9788074544170
NKP-CNB: cnb002634448
OCLC Number: (OCoLC)897870501
OKCZID: 115044223

Citace (dle ČSN ISO 690):
MLČEK, Jiří. Gastronomické technologie II. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2014, 98 s. ISBN 978-80-7454-417-0.


Anotace

 

Přístupy ke stravování mohou být rozdílné. Většina obyvatel si však snaží přizpůsobovat svou stravu tak, aby měla příznivý vliv na jejich zdraví, měla vysokou nutriční hodnotu a odpovídající senzorické vlastnosti. Znalosti z této oblasti jsou obsahem vědního oboru s názvem gastronomie, který kromě výše zmíněných faktů zahrnuje také přípravu a podávání pokrmů a nápojů pro širokou veřejnost. Informace obsažené v kuchařských knihách a předávané z generace na generaci nemusí být však vždy přesné. Tyto učební texty obsahují aktuální poznatky o přípravě pokrmů zejména z chemicko-technologického hlediska. Jsou zde obsaženy informace o předběžné úpravě potravin, klasických a nových technologických postupech při přípravě pokrmů, průmyslové výrobě pokrmů, změnách, které probíhají při předběžné a tepelné úpravě pokrmů, skladování pokrmů atd., a to vţdy ve vztahu ke zdravotní stránce.

Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz



Dostupné zdroje

Svaz českých nakladatelů a knihkupců
Československá bibliografická databáze


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)