Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2955981 obálek a 901353 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Hruška, Ladislav | |
Autor: Hruška, Ladislav
Rok: 1978- Láďa Hruška, vlastním jménem Ladislav Hruška (* 13. února 1978 Městec Králové) je český televizní reportér, známý také jako propagátor pokrmů zhotovených z levných surovin.Původním vzděláním učitel se zaměřením na chemii a biologii. Už během studií na pedagogické fakultě získával první zkušenosti jako redaktor v regionálním tisku. Po absolutoriu se rozhodl alespoň chvíli své zaměření uplatnit ve škole a dva roky vyučoval na škole v Městci Králové. V roce 1998 zaměstnání učitele opustil a přijal pozici reportéra v Nymburském deníku. V dalších letech postupně pracoval pro Český rozhlas, Frekvenci 1 a od roku 2007 pro TV Prima.V roce 2012 nastoupil do TV Nova, kde se přes pozici terénního zpravodaje dostal k funkci „potravinového inspektora“. Z toho na pokyn vedení televize časem vznikl kulinářský experimentátor, který přímo v rámci zpravodajství zkoušel vařit z levných receptů, které na jeho výzvu začali do televize posílat diváci. Hruška tyto levné recepty ze surovin někdy i považovaných za potravinový odpad (kůže apod.) propagoval jako „levné a chutné“. Prakticky okamžitě za to začal být kritizován celou řadou dietologů a lékařů. |