Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2939129 obálek a 893509 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Tabulky nutričních hodnot ovoce a zeleniny | ||||||||
Autor: Kopec, Karel Hodnocení: 4.0 / 5 (2 hlasů) AnotaceVydal ÚZPI - Ústav zeměděl. a potravin. informací Těžištěm publikace jsou udaje o obsahu jednotlivých složek ovoce a ze-leníny zpracovane v přehledných tabulkách. Uvádějí čtyři desítky polo¬žek (sacharidy, bílkoviny, luky, minerální látky a vitamíny) v celkem 124 komoditách Charakterizuji nutriční hodnotu 31 druhů ovoce mírného pás-ma, 22 druhů jižního ovoce, 12 druhů ořechů a 59 druhů zeleniny. V tako-vém rozsahu nebyly u nás dosud tyto údaje publikovány. Zpracována jsou zejména tabulková data z nových tuzemských informačních zdrojů. Publikace je doplněna stručnými charakteristikami jednotlivých komo¬dit, přehledem jejich názvů českých, latinských a anglických; významem ovoce a zeleniny pro výživu člověka a doporučenými výživovými dávkami. V přehledu jsou uvedeny také další složky ovoce a zeleniny, jako jsou látky s chemoprotektivními (zdraví chránícími) účinky, léčivé složky a složky antikvalitativní, případně rizikové z hlediska zdraví člověka. Publikace je určena širokému okruhu čtenářů, kteří se zajímají o ovoce a zeleninu; pracovníkům pěstitelské, zpracovatelské a komerční praxe, stát-ních řídících orgánů a organizací dozoru nad jakostí; nutricionistům, zdra-votníkům a každému spotřebiteli, který se zajímá o svou výživu pro své zdraví. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU Dostupné zdroje
|