Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2915976 obálek a 882571 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

S trochou nostalgie, aneb, Ta naše kuchyně česká



Autor: Kuntzmannová Miroslava
Rok: 2015
ISBN: 9788090442030
NKP-CNB: cnb002699415
OCLC Number: (OCoLC)817048277
OCLC Number: (OCoLC)918010809
OKCZID: 111597478
Vydání: I. české vydání

Citace (dle ČSN ISO 690):
KUNTZMANNOVÁ, Miroslava. S trochou nostalgie, aneb, Jak se vařilo a jedlo za císaře pána. 1. české vyd. [Plzeň]: Miroslava Kuntzmannová, 2012. 207 s.

Hodnocení: 5.0 / 5 (3 hlasů)


Digitální objekty

Národní digitální knihovna (dostupné pouze v této knihovně)
Moravská zemská knihovna v Brně (dostupné pouze v této knihovně)



Anotace

 

Tato kuchařská kniha zachycuje a popisuje receptury kuchyní zemí bývalého c. a k. Rakousko-Uherska. V dnešní hektické době může být takovéto zastavení a ohlédnutí do minula jen příjemné.Kniha je rozdělena do 7 částí – kuchyně česká, rakouská, maďarská, slovenská, balkánská, židovská a polská. Každá část je uvedena textem, obsahujícím informace o specifikách a zvycích jednotlivých kuchyní. Leckde jsou popsány i historky, které se skutečně udály a váží se k této knize. Podklady pro tvorbu receptů autorka získávala z velmi starých receptur, které sbírá od svého mládí, ale též z rodinných záznamů. Rovněž se vydala do některých zemí bývalého Rakousko-Uherska, v nichž navštěvovala restaurace, kde připravují národní pokrmy, ale také rodiny, jejichž rodinné receptury si zapisovala a následně je zkoušela. Snažila se je přizpůsobit dnešní době, ale někde najdete i originální přepis.Kniha je doplněna fotografiemi, které zachycují nejen připravované jídlo, ale také dobové rekvizity. Ty tvoří většinou pozadí snímku a nepřekáží tomu hlavnímu – upravenému jídlu. Plní svou funkci, dotvářejí atmosféru a náladu své doby

Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz



Dostupné zdroje

NK Praha
Zboží.cz
Databázeknih.cz
Československá bibliografická databáze


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)