Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2918734 obálek a 883945 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Functionality of Food Phytochemicals (Recent Advances in Phytochemistry)



Rok: 1997
ISBN: 9780306456916
OKCZID: 110606802


Anotace

 

Fytochemikáři si uvědomují, že jejich zaměření zájmu přitahuje pozornost širšího segmentu společnosti a větší rozmanitosti oborů ve vědecké komunitě než kdykoli předtím. Nicméně byli pobaveni, když se před třemi lety dozvěděli, že "až donedávna vědci ani nevěděli, že phytochemi cals existují" (Newsweek, 24. dubna 1994). Změna veřejného vnímání pozitivních přínosů fytochemikátiky k lidskému zdraví má základy vědeckého pokroku. Vzhledem k tomu, že populární zprávy zdůrazňují důležité důsledky fytochemikálií v každodenním životě lidí, je naléhavá potřeba, aby ti, kteří pracují v této oblasti, vysvětlili veřejnosti své rozmanité vědecké činnosti. Chemické látky z rostlinných potravin jsou propojeny epidemiologickými a ex perimentálními studiemi se sníženým výskytem chronických degenerativních onemocnění. Fytomediciny, standardizované podle konkrétních složek, přispívají ke zdravotní péči stále více. Přirozeně se vyskytující složky rostlin jsou považovány za základní pro přitažlivost, kvalitu a uvádění potravinářských výrobků na trh. Ve světle tohoto vývoje se rozšiřuje vnímání vlastní disciplíny fytochemiky a její aplikace. Až donedávna potravinová fyto chemie do značné míry naznačovala toxické látky v potravinách. Potravinářské rostliny byly známé, ale zřídkakdy zdrojem nových ekonomicky důležitých sloučenin. Stále sofističtější metody analýzy však otevřely nové příležitosti pro podstávání přírody a funkcí offoodových složek a pro manipulaci s nimi za účelem zlepšení kvality, přijatelnosti a hodnoty potravinářských výrobků.

Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU



Dostupné zdroje

Amazon


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)