Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2913591 obálek a 881379 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana: cesta českého kuchaře z Prahy do Paříže, na Azurové pobřeží a zpět : nepřeberné množství receptů pro každou příležitost



Autor: Trejbal, Jaromír
Rok: 2009
ISBN: 9788024912158
NKP-CNB: cnb001859602
OCLC Number: (OCoLC)500002319
OKCZID: 110442583
Vydání: Vyd. 2., (V Euromedia Group 1.)

Citace (dle ČSN ISO 690):
TREJBAL, Jaromír. Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana: cesta českého kuchaře z Prahy do Paříže, na Azurové pobřeží a zpět : nepřeberné množství receptů pro každou příležitost. Vyd. 2., (V Euromedia Group 1.). Praha: Ikar, 2009. 295 s.

Hodnocení: 4.6 / 5 (7 hlasů)


Digitální objekty

Moravská zemská knihovna v Brně (dostupné pouze v této knihovně)
Národní digitální knihovna (dostupné pouze v této knihovně)



Anotace

 

Trejbalova kuchařka je dokument o vývoji gastronomie let zhruba 1930 až 1980, doklad rozmanitosti a fantazii mistra kuchaře, důkaz měnících se chutí a vůní pokrmů typických pro určitou dobu a společnost. V Paříži zahájil Jaromír Trejbal tehdy velkolepou cestu po proslulých evropských hotelích a restauracích, kde vařil pro filmové hvězdy, státníky, krále. Po návratu domů pracoval od roku 1937 osm let jako osobní kuchař komika Vlasty Buriana.


Dostupné zdroje

Svaz českých nakladatelů a knihkupců
Knihy.ABZ.cz
Databázeknih.cz
Československá bibliografická databáze
KNIHCENTRUM.cz
Antikvariát Avion


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)