Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2913591 obálek a 881379 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana: cesta českého kuchaře z Prahy do Paříže, na Azurové pobřeží a zpět : nepřeberné množství receptů pro každou příležitost | ||||||||||||||||||||||||
|
Autor: Trejbal, Jaromír
Hodnocení: Digitální objekty
AnotaceTrejbalova kuchařka je dokument o vývoji gastronomie let zhruba 1930 až 1980, doklad rozmanitosti a fantazii mistra kuchaře, důkaz měnících se chutí a vůní pokrmů typických pro určitou dobu a společnost. V Paříži zahájil Jaromír Trejbal tehdy velkolepou cestu po proslulých evropských hotelích a restauracích, kde vařil pro filmové hvězdy, státníky, krále. Po návratu domů pracoval od roku 1937 osm let jako osobní kuchař komika Vlasty Buriana. Dostupné zdroje
|
|