Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2913296 obálek a 881221 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Čínský systém léčby potravinami : prevence a léčení



Autor: Lu, Henry C.
Rok: [2006]
ISBN: 9788073361372
NKP-CNB: cnb001532420
OCLC Number: (OCoLC)85701615
OKCZID: 110444254
Vydání: Vyd. 1.

Citace (dle ČSN ISO 690):
LU, Henry C.. Čínský systém léčby potravinami: prevence a léčení. Vyd. 1. V Olomouci: Fontána, 2006, 285 s. ISBN 80-7336-137-X.

Hodnocení: 4.0 / 5 (3 hlasů)


Anotace

 

Tajemství, které Číňané znají už celá staletí, zbytek světa teprve odhaluje: je o tom, že obyčejné potraviny v sobě skrývají mocnou sílu léčit. V této knize se například dozvíte, proč žvýkání čerstvých třešní léčí zánět hrtanu, proč celerová šťáva s medem téměř zázračně snižuje hladinu škodlivého cholesterolu nebo jak se osvědčují čajové lísky se zázvorem při léčbě chronického žaludečního kataru. Tyto a doslova tisíce jiných tradičních léčebných receptur byly prověřeny moderním čínským výzkumem a staly se zcela rovnoprávnou alternativou medikální léčby. Čínský systém léčby potravinami odkrývá fascinující a prověřený způsob využití léčebných vlastností potravin cestou pochopení jejich chutí, energií, účinků a pohybů. Vysvětluje také, proč stejné potraviny působí na různé osoby různým způsobem. Klíčem k pochopení je poměr energie jin a jang, tradiční čínský princip aplikovaný na potraviny a tělesné typy lidí. Jakmile jednou zjistíte poměr jin/jang odpovídající vaší fyzické konstituci (a v této knize najdete jednoduchý návod, jak jej stanovit), můžete už trvale využívat speciálně upravených potravin a tabulek tělesných typů, a individuálně přistupovat k léčbě i prevenci nemocí, jakož i k utužování pevného zdraví. Tato kniha je naplněna myšlenkami, které nám dokážou otevřít oči a naučit nás volit i připravovat stovky zeleninových, ovocných, masitých, obilných a luštěninových pokrmů na zmírnění i léčbu až překvapivého množství zdravotních problémů: nadváhy, kouření, nespavosti, astmatu, vředů, cukrovky, vysokého krevního tlaku, zánětu ledvin či jater, úplavice, chudokrevnosti nebo menstruačních potíží. S touto knihou získáváte možnost vnést do svého života více harmonie a zdraví tím nejúčinnějším a nejpřirozenějším preventivním systémem – potravinami, které jíte každý den!

Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz



Dostupné zdroje

Svaz českých nakladatelů a knihkupců
Knihy.ABZ.cz
Srovname.cz
Zboží.cz
Můj antikvariát
Databázeknih.cz
Československá bibliografická databáze
KNIHCENTRUM.cz
Antikvariát Avion


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)