Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2919033 obálek a 884060 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Proč se klepou řízky : chemie v kuchyni



Autor: Vladimír Mikeš
Rok: 2023
ISBN: 9788076750869
ISBN: 9788076751453
NKP-CNB: cnb003501445
OKCZID: 128958055

Citace (dle ČSN ISO 690):
MIKEŠ, Vladimír. Proč se klepou řízky: chemie v kuchyni. Druhé vydání. Praha: Dokořán, 2023. 181 stran.


Anotace

 

Informace pro laiky o jídle a vaření z pohledu chemika a potravinářské chemie.Autor knihy - profesor biochemie - představuje srozumitelně a vtipně široké čtenářské veřejnosti chemickou stránku vaření i chemické složení běžně konzumovaných potravin. V jednotlivých kapitolách se nejen dozvíme, co jíme a jaké chemické reakce probíhají při vaření a dalších úpravách pokrmů, ale také spoustu zajímavostí, užitečných rad a tipů - např. čemu je lepší se při stravování vyhnout. Kniha je doplněna tabulkami s přehledem aditiv ("éček"), jejich kódy, popisem původu a technologické funkce.

Zdroj anotace: NK ČR



Dostupné zdroje

KNIHCENTRUM.cz
eReading.cz
Zachej.sk, s.r.o.
Palmknihy.cz


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)