Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2920192 obálek a 884640 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Zlatá pravidla stravování | |||||||||||||||||||||||
|
Autor: Gennadij Petrovič Malachov, Ariana Trávníčková
Hodnocení: AnotaceJezte potraviny vypěstované v lokalitě, kde bydlíte. - Jezte jen čerstvé a čerstvě uvařené pokrmy, které vám chutnají. - Jezte jen tehdy, když máte skutečně hlad. - Nespěchejte během jídla a každé sousto důkladně pokousejte. - Jakmile pocítíte první příznaky nasycení, přestaňte jíst - znamená to, že jste najezení. * Známý lékař si je vědom toho, že dnes existuje obrovské množství knih o výživě, a proto se pokusil sestavit nejdůležitější všeobecné principy, kterými bychom se měli řídit, pokud chceme zdravě jíst a být zdraví. Patří k nim například nezbytnost jíst v klidu a pomalu, jen čerstvá a čerstvě připravená jídla, na která máte právě chuť, a jenom když máte hlad, přičemž při prvních pocitech nasycení je třeba s jídlem skončit. Na rozdíl od většiny jiných knih a metod přistupuje tato k tématu od základu a zaměřuje se na těchto pět oblastí: 1. Základní poznatky o trávicí soustavě lidského organismu. 2. Vzájemné působení potravy a organismu. 3. Sestavení individuálního jídelníčku. 4. Obecné znalosti o potravinách. 5. Jídlo jako lék i prevence. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz Dostupné zdroje
|
|