Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2938654 obálek a 893254 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Tabulky nutričních hodnot ovoce a zeleniny



Autor: Kopec, Karel
Rok: 1998
ISBN: 9788086153643
NKP-CNB: cnb000385838
OCLC Number: (OCoLC)84954842
OKCZID: 110325878
Vydání: Vyd. 1.

Citace (dle ČSN ISO 690):
KOPEC, Karel. Tabulky nutričních hodnot ovoce a zeleniny. Vyd. 1. Praha: Ústav zemědělských a potravinářských informací, 1998, 72 s. ISBN 80-86153-64-9.

Hodnocení: 4.0 / 5 (2 hlasů)


Anotace

 

Vydal ÚZPI - Ústav zeměděl. a potravin. informací Těžištěm publikace jsou udaje o obsahu jednotlivých složek ovoce a ze-leníny zpracovane v přehledných tabulkách. Uvádějí čtyři desítky polo¬žek (sacharidy, bílkoviny, luky, minerální látky a vitamíny) v celkem 124 komoditách Charakterizuji nutriční hodnotu 31 druhů ovoce mírného pás-ma, 22 druhů jižního ovoce, 12 druhů ořechů a 59 druhů zeleniny. V tako-vém rozsahu nebyly u nás dosud tyto údaje publikovány. Zpracována jsou zejména tabulková data z nových tuzemských informačních zdrojů. Publikace je doplněna stručnými charakteristikami jednotlivých komo¬dit, přehledem jejich názvů českých, latinských a anglických; významem ovoce a zeleniny pro výživu člověka a doporučenými výživovými dávkami. V přehledu jsou uvedeny také další složky ovoce a zeleniny, jako jsou látky s chemoprotektivními (zdraví chránícími) účinky, léčivé složky a složky antikvalitativní, případně rizikové z hlediska zdraví člověka. Publikace je určena širokému okruhu čtenářů, kteří se zajímají o ovoce a zeleninu; pracovníkům pěstitelské, zpracovatelské a komerční praxe, stát-ních řídících orgánů a organizací dozoru nad jakostí; nutricionistům, zdra-votníkům a každému spotřebiteli, který se zajímá o svou výživu pro své zdraví.

Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU



Dostupné zdroje

Databázeknih.cz
Československá bibliografická databáze


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)