Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2995482 obálek a 917531 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Víno na talíři

Autor: Hubáčková, Andrea
Rok: 2009
ISBN: 9788087156063
NKP-CNB: cnb001860164
OCLC Number: (OCoLC)707607475
OCLC Number: (ocolc)707607475
OKCZID: 110221447
Vydání: 1. vyd.

Citace (dle ČSN ISO 690):
HUBÁČKOVÁ, Andrea. Víno na talíři. 1. vyd. Velké Bílovice: TeMi CZ, 2009. 100 s., [16] s. barev. obr. příl. Vaří TeMi, 7.

Digitální objekty

(dostupné pouze v této knihovně)
(dostupné pouze v této knihovně)

Anotace

Přijde-li řeč na víno, myslí se většinou nápoj. Jako nápoj je známo již od doby kamenné a za antiky se pilo přímo masově. Jeho obliba přetrvala dodnes a neoslabilo ji ani pivo. Výrazná chuť otevřela vínu cestu i mimo sklenku a to do kuchařského hrnce a na talíř. Jako přísady do pokrmů se vína užívá snad neméně dlouho a receptů by se našlo nepočítaně. Zejména francouzská a italská kuchyně je vínem doslova prolitá. Česká kuchyně je používá rovněž vydatně, jak dokládá tato kuchařská knížka. Autorka Andrea Hubáčková žije ve vínorodé oblasti jižní Moravy a má s vínem při vaření bohaté zkušenosti. Její sbírka více než 250 receptů, v nichž je vínu přisouzena role výrazné chuťové složky, vychází z tuzemských gastronomických zvyklostí a nabídky surovin. Zahrnuje nejen hlavní chody, jejichž podstatou je maso - hovězí, telecí, vepřové, skopové, drůbež, zvěřina a ryby, ale doplněny jsou i předkrmy a polévky. Labužník i řadový strávník zde najde bohatou inspiraci pro domácí podmínky i pro reprezentační tabuli.

Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz



Dostupné zdroje

Přidat komentář a hodnocení

TOPlist