Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2915690 obálek a 882416 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Koření pro chuť a vůni, aneb, Bez koření není vaření



Autor: Lánská, Dagmar a Zemina, Milan
Rok: 2009
ISBN: 9788087156445
NKP-CNB: cnb002008925
OCLC Number: (OCoLC)707607655
OKCZID: 110362020
Vydání: Vyd. 2., přeprac. a dopl., V TeMi 1.

Citace (dle ČSN ISO 690):
LÁNSKÁ, Dagmar. Koření pro chuť a vůni, aneb, Bez koření není vaření. Vyd. 2., přeprac. a dopl., V TeMi 1. Velké Bílovice: TeMi CZ, 2009. 159 s., [16] s. obr. příl. Vaří TeMi, 15.

Hodnocení: 5.0 / 5 (2 hlasů)


Digitální objekty

Moravská zemská knihovna v Brně (dostupné pouze v této knihovně)
Národní digitální knihovna (dostupné pouze v této knihovně)



Anotace

 

Sůl nad zlato čili bez soli se nedá vařit – kdo by neznal nesmrtelnou pravdu klasické pohádky?! Ale nejen sůl, totéž platí o koření. Koření dodává pokrmům chuť a to v nekonečné škále variací a odstínů. Prospívá dobrému trávení. Kvůli svým chuťovým kvalitám bylo odnepaměti předmětem výnosných obchodů. Stalo se prostředkem, jímž demonstrovali své umění kuchařští mistři. Odlišuje národní kuchyně po celé planetě. Uplatňuje se ve všech pokrmech – slaných, sladkých, kyselých, teplých, studených, pečených atd. Zkrátka bez koření není vaření. Ing. Dagmar Lánská, CSc. je vyhlášenou odbornicí v oboru koření, zabývá se jím déle než třicet let. Nejenže je ovládá botanicky, ale především gastronomicky a je i autorkou řady speciálních kořenicích směsí, jejichž obliba sahá až za naše hranice. V této publikaci shrnula své dlouholeté zkušenosti a popsala šedesát druhů koření, tradičních i novějších, ale především je spojila se 180 recepty z celého světa. Volila takové pokrmy, ve kterých nejvíce vynikne svérázná chuť a vůně příslušného koření. A díky tomu si lze nejen skvěle pochutnat, ale zároveň vychutnat atmosféru krajů, odkud koření pochází. Tato kořeninová kuchařka doplňuje autorčiny předchozí publikace Zelenina od A do Z a Ovoce na stovky chutí.

Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz



Dostupné zdroje

Martinus
Městská knihovna v Praze
Knihy.ABZ.cz
Srovname.cz
Zboží.cz
Databázeknih.cz
KNIHCENTRUM.cz
Antikvariát Avion


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)