Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2921220 obálek a 885068 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Předválečným Modravskem v koloritech



Autor: Zdeněk Šmída
NKP-CNB: cba001-0975764
OKCZID: 128415151


Anotace

 

"Fotoknížečka na křídovém papíře vznikla spontánně v jarních měsících roku 2020. V sedmdesáti barevných obrazcích (počítaje i obálku) čtenář poputuje předválečným Modravskem, které je už od dávných dob po právu označováno jako srdce Šumavy a nejdrsnější území Čech. Započne ve vesničkách Modrava, Filipova Huť a Vchynice-Tetov. Následují samoty Březník, Josefstadt, Podroklaní a Javoří Pila. Značná pozornost je věnována Rokytecké slati. Dále jsou vyobrazeny turistické cíle jako Luzný, Roklan s jezerem a Prameny Vltavy. Obrazové povídání s decentními textíky je zakončeno u králováckého dvorce Antýgl. Možná, že nám barevné obrazce více poodkryjí tehdejší život a jeho smysl v kraji lesních samot. Snad poodhalí i roušku tajemství a kouzla tamní přírody. Nechť čtenář tuto knížečku uchová v tichosti a vzpomene na ni ve chvílích, kdy se bude chtít ukrýt před velkými strastmi jež nám život do cesty staví. Předlohy byly vybrány z autorovy sbírky. Kolorování se provedlo na projektu MyHeritage, který byl dočasně zpřístupněn pro běžné uživatele na jaře roku 2020." In Šmída Zdeněk: Předválečným Modravskem v koloritech. ŠUMAVA LITERA [online]. [cit. 2021-6-22]. Dostupné z: https://www.sumava-litera.cz/knihovna/predvalecnym-modravskem-v-koloritech/

Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU



Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)