Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2920238 obálek a 884640 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Chemie a technologie meziproduktů a barviv: Určeno pro nižší a stř. kádry barvářského prům. a pro přidružené obory organické synthesy



Autor: Amiantov, Nikolaj Ivanovič
Rok: 1952
NKP-CNB: cnb000232283
OCLC Number: (OCoLC)85168893
OKCZID: 114117257

Citace (dle ČSN ISO 690):
AMIANTOV, Nikolaj Ivanovič. Chemie a technologie meziproduktů a barviv: Určeno pro nižší a stř. kádry barvářského prům. a pro přidružené obory organické synthesy. Praha: Průmyslové vydavatelství, 1952. 279 s. Knižnice chemického průmyslu, Sv. 15.


Digitální objekty

Národní digitální knihovna (dostupné po přihlášení )
Moravská zemská knihovna v Brně (dostupné po přihlášení )



Anotace

 

V knize je pojednáno o všech běžně vyráběných skupinách barviv, zejm. o těch, které v praktic. užití nejlépe vyhovují. Jsou v ní též obsaženy pokyny pro úpravu hotových produktů, t.j. sušení, mletí a míšení růz. barviv k dosažení typového barviva. Protože jde o průmysl, v němž mnohé chemic. prvky jsou škodlivé zdraví, uvádí autor pro každý pracovní úsek příslušné směrnice, týkající se bezpečnostní techniky a ochrany práce. (Z obs.: Aromatické suroviny a způsoby jejich zpracování. Chlorace, nitrace a sulfonace aromatic. sloučenin. Redukce aromatic. nitrosloučenin. Tavení solí sulfokyselin se zásadami. Náhrada chloru jinými substituenty. Vzájemná přeměna amino- a oxysloučenin. Alkylace, arylace a acylace aromatic. aminů. Oxydace, kondensace a přesmykování jako metoda přípravy meziproduktů. Zákl. pojmy o katalytic. reakcích. Obec. poznatky o barvivech.)

Zdroj anotace: NK ČR



Dostupné zdroje

Můj antikvariát


Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)