Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2919033 obálek a 884060 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Konservační metody : základy konservace potravin, zejména při zpracování ovoce a zeleniny



Autor: Vladimír Kyzlink
NKP-CNB: cnb000402490
OKCZID: 128689216

Citace (dle ČSN ISO 690):
KYZLINK, Vladimír. Konservační metody: základy konservace potravin, zejména při zpracování ovoce a zeleniny. 1. vyd. Praha: Průmyslové vydavatelství, 1951. 296 s. Knižnice potravinářského průmyslu, svazek 33.


Anotace

 

Dílo, určené středním a vyšším kádrům konservárenského průmyslu, podává souborný výklad o konservaci potravin, zejména ovoce a zeleniny. V 1. kapitole je pojednáno hlavně o látkových složkách rostlinné hmoty (voda, glycidy, estery, dusíkaté a minerální látky), 2. kapitola se zabývá mechanickými a vnějšími chemickými i fysikálními činiteli zmen rostlinné hmoty. Nejrozsáhlejší, 3. kapitola jedná o mikrobiálních činitelích rozkladu rostlinné hmoty a obraně proti nim. Jsou tu popsány methody konservace a sterilace, užívané v konservárenském průmyslu, i příslušné typy strojního zařízení.

Zdroj anotace: NK ČR



Přidat komentář a hodnocení

Od: (127.0.0...)