Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2913296 obálek a 881221 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Technologie pekařství | ||||||
Autor: Ústřední rada družstev Digitální objekty
AnotaceDruhý díl příručky poučuje o surovinách, pecích a budovách pro výrobu bílého pečiva, o použití kvasnic (vedení těsta), o mísení a ručním dělení těsta na bílé pečivo. Obsahuje poznatky o výrobě pečiva hladkého, pleteného, jemného (luxusního), sucharů, tyčinek, preclíků, zázvorek, strouhanky a kostek do houskových knedlíků. Kromě receptur na výrobu bílého pečiva probírá i jeho skladování, dopravu, balení a posuzování jakosti, ukládání v prodejnách a detailní prodej. Kniha podává pak ukázky pekařské výroby v SSSR, návod pro přípravu řídkého droždí podle moskevského schematu a obírá se i skládanými druhy pečiva. Ke konci jsou připojeny dodatky k prvnímu dílu knihy (černé pekárny) grafická znázornění (harmonogramy) a nové normy pro výrobu bílého pečiva. Zdroj anotace: Národní knihovna České republiky |