Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.
Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2914743 obálek a 881912 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.
Tabulky výživných hodnot potravin | ||||||
Autor: Krondl, Magdalena Digitální objekty
AnotacePublikace pojednává o kalorickém a biologickém složení běžně u nás konsumovaných potravin a potravinářských výrobků a o jejich rozpisu pro praktické používání. Nové, značně rozšířené vydání (první z r. 1952) zahrnujevevětšímířevýsledky výzkumného šetření domácích potravinových surovin a potravinářských výrobků, dále údaje o obsahu vody, sušiny, popela a vlákniny, složení podle technologických dílů nebo rozptylové hodnoty, nově zařazenyjsoutabulkyprotržní váhu potravin, váhu dávek pro jednu osobu a pod. Nově je zpracována i kapitola o prozatímních vyživovacích normách a o jejich praktickém převedení na spotřebu základních potravin. Zdroj anotace: NK ČR |