Vyhledávat v databázi titulů je možné dle ISBN, ISSN, EAN, č. ČNB, OCLC či vlastního identifikátoru. Vyhledávat lze i v databázi autorů dle id autority či jména.

Projekt ObalkyKnih.cz sdružuje různé zdroje informací o knížkách do jedné, snadno použitelné webové služby. Naše databáze v tuto chvíli obsahuje 2992633 obálek a 915984 obsahů českých a zahraničních publikací. Naše API využívá většina knihoven v ČR.

Registrovat »    Zapomenuté heslo?

Voit, Karl von

Nahlásit porušení duševního vlastnictví, nebo práva na ochranu soukromí.

Autor: Voit, Karl von
Rok: 1831-1908

Biogr./Hist. údaje: Internista, fyziolog.
Zdroj: Autoritní databáze Národní knihovny ČR

Karl von Voit

Carl von Voit (October 31, 1831 – January 31, 1908) was a German physiologist and dietitian.Voit was born in Amberg. From 1848 to 1854 he studied medicine in Munich and Würzburg; habilitation in 1857 at the University of Munich, professor of physiology since 1860, as well as curator of the physiological collection.Carl von Voit is considered by many to be the "father" of modern dietetics. As a chemist and physiologist, he found that the amount of nitrogen in excreted urea is a measure for the protein turnover. Using a respiration chamber, he could characterize the significance of individual nutrients, known as Voit'sches Kostmaß. He was also a successful teacher, attracting international students to the University of Munich and thus significantly influencing the US nutritionist, among others. One of his best known German pupils was Max Rubner.Carl von Voit died in Munich.The German Nutrition Society awards the Carl-von-Voit-medal since 1961.

Pro přidání, nebo úpravu fotografie autora se prosím přihlaste:

TOPlist